کیک

صحبتی

09197742402

شعبه‌ها

کیک صحبتی

تصویری از صف طولانی مردم بر رو به روی یکی از اولین فروشگاه‌های دونات

نگاهی به تاریخچه دونات و کیک حلقه‌ ای

تاریخ انتشار:
شهریور 5, 1403
در سالیان اخیر، دونات و کیک حلقه‌ای به یکی از کیک‌های معروف در سراسر دنیال تبدیل شده است. موضوع و روایت جالبی دارندو در این مقاله، به سر گذشت و تاریخچه دونات و کیک حلقه‌ای می‌پردازیم.
نویسنده:
روابط عمومی کیک صحبتی

جدول محتوا

معرفی دونات و کیک‌ حلقه‌ ای

دونات (Doughnut) و یا کیک‌های حلقه‌ ای خوشمزه، محبوبیت زیادی در بین مردم دنیا پیدا کرده‌اند. این کیک‌های حلقه‌ ای شکل معمولاً در روغن سرخ می‌شوند و یا در مواقعی در فر پخته می‌شوند. مردم زیادی در سراسر دنیا این شیرینی خوشمزه را با طعم‌ها و تزئین‌های متفاوت و خلاقانه به عنوان دسر یا میان‌وعده میل می‌کنند. اما تاریخچه دونات فقط در محبوبیت این چند دهه اخیر خود خلاصه نمی‌شود. در ادامه مقاله سعی می‌کنیم تا بخشی از سرگذشت این کیک‌های خوشمزه را به شما عزیزان ارائه دهیم. با ما همراه باشید.

تاریخچه دونات

گر بخواهیم به سیر تکامل دونات و آغاز آن اشاره کنیم، باید گفت که رومیان و یونانیان باستان با سرخ کردن تکه‌هایی از خمیر نان در روغن و چربی حیوانات، نمونه‌های اولیه دونات را اختراع کردند. بعدها این دستور پخت در قرون وسطی به کشورهای اروپایی رسید و آن‌ها با اضافه کردن طعم‌دهنده‌های مختلف به آن، شکل دیگری از دونات را ایجاد کردند.
اما در واقع برای اصلیت و ریشه دونات امروزی دو روایت متفاوت، اما جالب وجود دارد. اولین آن‌ها به این تأکید دارد که در واقع دونات توسط مهاجران هلندی به نیویورک منتقل شده است. این روایت به دلیل مهاجرت هلندی‌ها در قرن 19 میلادی به آمریکا و نیویورک می‌تواند تا حدودی صحت داشته باشد. اما داستان دیگر روایتی طولانی‌تر و قدیمی‌تر دارد. طبق گفته یک قناد نوجوان ۱۶ ساله آمریکایی، کاپیتان هنسون گِرگوری (Hanson Gregory) دونات را اختراع کرد. مادر این کاپیتان هلندی، الیزابت گِرگوری (Elizabeth Gregory) برای پسرش و خدمه‌اش که معمولاً با کشتی به سفرهای تجاری زیادی می‌رفتند، کیکی که با روغن زیاد سرخ می‌شد و در دستورپخت آن جوز هندی، دارچین و پوست لیمو وجود داشت درست می‌کرد. این مواد اولیه را برای جلوگیری از سرماخوردگی و بیماری در آن شیرینی استفاده می‌کرد. او همچنین در مرکز این شیرینی‌ها فندق یا گردو قرار می‌داد. او به شکلی جالب و بامزه این کیک را Doughnut نامید که Dough به معنای خمیر شیرینی می‌باشد و Nut برای اشاره به فندق و گردو استفاده می‌شود.

چه روایت مهاجران هلندی و چه کاپیتان گرگوری و مادرشان را باور کنید، نمی‌توان از نقش هلندی‌ها در اختراع دونات غافل شد.

دلیل حفره وسط دونات

برای این مورد نیز چند دلیل و داستان وجود دارد. یکی از آن‌ها به خانواده گرگوری بازمی‌گردد. کاپیتان گرگوری به جز یک کار دست و نقش مهمی مانند مادرش در اختراع دونات ندارد. اما در این روایت اشاره می‌شود که کاپیتان، حفره وسط دونات را برای اولین بار ایجاد کرده و آن را به شکل یک کیک حلقه‌ ای درآورده است. برای این موضوع هم دو ماجرا وجود دارد. بعضی‌ها می‌گویند هنسون این کار را برای صرفه‌جویی کردن در مواد اولیه انجام داد. این موردی منطقی به نظر می‌رسد زیرا در سفرهای طولانی ممکن بود دچار کمبود آذوقه شوند. و دیگران می‌گویند وقتی هنسون در حال هدایت سکان در یک روز طوفانی بود، برای کنترل بهتر و استفاده از دو دست، دونات را از وسط به درون یکی از میله‌های چوبی سکان وارد کرد.
روایت دیگر به نکات آشپزی دلالت دارد. برای اینکه تمامی بخش‌های دونات یک اندازه و به طور کامل سرخ و یا پخته شوند، این حفره درون دونات ایجاد شده است. این یک دلیل ثابت شده در علم آشپزی می‌باشد. پس می‌توان گفت این روایت، دلیلی منطقی‌تر برای حفره و سوراخ وسط دونات می‌باشد.

یکی از این روایت‌ها، داستان اصلی شکل‌گیری دونات به معنای امروزی آن را تعریف می‌کند. اما ماجرای این کیک معروف فقط در گذشته‌های دور باقی نمی‌ماند.

روز جهانی دونات

در سال 1938 سپاه رستگاری آمریکا (The Salvation Army) به منظور کمک به نیازمندان و مقابله با افسردگی ناشی از جنگ جهانی اول، جمعه اول ژوئن (June) را روز دونات نامید. در این روز تمامی دونات‌فروشی‌ها به مردم دونات رایگان می‌دادند. این سنت در روز جهانی دونات همچنان ادامه دارد. در سراسر دنیا، به ویژه آمریکا، این روز جشن گرفته می‌شود. مردم در این روز با خوردن دونات و کیک‌های حلقه‌ای، این کار سپاه رستگاری را به یاد می‌آورند.
یک نکته جالب این است که فقط یک روز برای دونات در تقویم تعطیلات وجود ندارد. دونات ژله‌ای و دونات کرم‌دار و انواع دیگر دونات نیز روز جهانی مخصوص خود را دارند.

چند عدد دونات با طراحی های رنگین و متفاوت درون یک جعبه و شخصی که یک دونات خورده شده را دست دارد.

تاریخچه دونات و صنعتی شدن آن

دستگاه‌های تولید دونات تا سال 1920 به هیچ نحوی وجود نداشتند، تا اینکه آدولف لویت (Adolph Levitt)، یک بازمانده جنگ روسیه‌ای، آن را در نیویورک اختراع کرد. او در روبه‌روی تئاترها به فروختن دونات مشغول بود و پس از اینکه تعداد مشتریان بالای خود را دید، این ایده به سرش زد. وقتی مجله New Yorker در سال 1931 از دستگاه لویت تعریف کرد و به خوانندگان خود از موقعیت او در نیویورک خبر داد، لویت به 25 میلیون دلار در سال رسید. پس از این اتفاق، افراد دیگری در بخش‌های مختلف آمریکا، مانند شیکاگو و کالیفرنیا شمالی، دستگاه دونات خود را درست کردند و شروع به تولید صنعتی این کیک خوشمزه کردند.
امروزه صنعت دونات و کیک حلقه‌ای در دنیا تقریبا ارزشی معادل 15.12 میلیارد دلار دارد. بیش از صدها برند معروف در سراسر دنیا فروشگاه‌های زنجیره‌ای دارند. همچنین کانادا به داشتن بیشترین مقدار مصرف دونات در سال مشهور است.
این صنعت بزرگ، ابتدا مدیون هلندی‌ها برای اختراع و ایجاد دستور پخت دونات می‌باشد و سپس مدیون آدولف لویت که به صنعتی شدن و ایجاد دستگاه‌های تولید دونات و کیک حلقه‌ای کمک شایانی کرد.

تفاوت کیک حلقه‌ای و دونات

کیک حلقه‌ ای اصولا همان دونات می‌باشد و تفاوت چندانی ندارند. به همین علت درباره تفاوت کیک‌ حلقه‌ ای با دونات چیز زیادی نمی‌توان گفت. اصولا دونات از مواد اولیه بسیار سنگین‌تر و شیرین‌تر استفاده می‌کند، در حالی که کیک حلقه‌ ای می‌تواند از طعم‌های تازه و سبک بهره‌مند شود. اما بزرگترین تفاوت این دو محصول نحوه پخت آن می‌باشد. دونات در روغن زیاد سرخ می‌شود به طوری که تمام چربی وارد بافت و درون کیک می‌شود. این چربی زیاد باعث می‌شود که دونات در طی چند روز تازگی و طعم اولیه خود را از دست بدهد. کیک‌ حلقه‌ ای معمولا در فر پخته می‌شود و بافتی نرم‌تر پیدا می‌کند. به علت پخته شدن ملایم و جذب نکردن مقدار چربی بالا، کیک‌های حلقه‌ ای تازگی خود را بیشتر حفظ می‌کنند.
بنابراین می‌توان گفت که دونات محصولی است که بهتر است در زمان تازگی مصرف شود، اما کیک حلقه‌ ای تازگی بیشتری نسبت به دونات دارد. لازم به ذکر است که مقدار چربی و شکر استفاده شده در تولید یک دونات به مراتب بیشتر از شکر و چربی مورد نیاز برای تولید یک کیک حلقه‌ ای می‌باشد. کیک‌‌های حلقه‌ ای عمدتا با طعم‌هایی مانند گلاب، زعفران و وانیل عرضه می‌شوند که علاوه بر خوشمزگی، خواص دارویی نیز دارند.
در کل، از لحاظ سلامت و تازگی، کیک‌های حلقه‌ ای گزینه بهتری هستند زیرا طعم و ظاهری کاملا مشابه دونات دارند اما دارای شکر و روغن و مواد اولیه مضر کمتری هستند.

دونات و کیک‌های حلقه‌ ای صحبتی

در کارخانه کیک‌پزی صحبتی، بهترین نمونه‌های کیک حلقه‌ ای تولید می‌شود. اگر شما به تجربه یک نوع دونات تازه و سالم هستید، می‌توانید با تهیه این محصول خوشمزه از کیک صحبتی، بهترین تجربه لذیذ و سالم را تجربه کنید.
کیک حلقه‌ ای به صورت روزانه و تازه با بهترین کیفیت تولید می‌شود. کیک حلقه ای صحبتی بدون مواد نگهدارنده و با تازه‌ترین مواد اولیه تولید می‌شود.
برای تهیه این محصول به صفحه محصولات ما مراجعه کنید. ما بی‌صبرانه منتظر شما عزیزان هستیم.

تصویری گرافیکی از کیک حلقه ای با طعم وانیلی
صفحه اصلی
محصولات
درباره‌ما
تماس با ما
مقالات
شعبه‌ها