حضور کیک در انواع دسرها
مدت زیادی است که دسرها محبوبیت زیادی در دنیا به دست آوردهاند. به مرور زمان، تعداد زیادی از مردم علاقه شدیدی به این نوع از غذاها پیدا کردهاند. دسرها از زمانهای دور در میان مردم تمدنهای مختلف حضور داشتهاند. از شکلهای ابتدایی و ساده تا دسرهای رنگارنگ و مجلل در رستورانها و کافهها، دسرها همواره در بسیاری از فرهنگها نقش پررنگی داشتهاند.
برخی از دسرها گرم و برخی دیگر سرد سرو میشوند و این نشاندهنده تنوع بالای این وعده کوچک غذایی است. اما چه دسرهای سرد و چه دسرهای گرم، معمولاً یک عضو ثابت دارند: کیکها. کیکها به عنوان یک دسر محبوب و فراگیر نه تنها به تنهایی دسر محسوب میشوند، بلکه در تهیه انواع دسرها نیز از آنها استفاده میشود. انواع دسر با کیک در سراسر دنیا دیده میشوند و محبوبیت زیادی نیز دارند.
در این مقاله به معرفی برخی از انواع دسرهای تهیه شده با استفاده از کیک میپردازیم.

محبوبترین انواع دسر با کیک در دنیا
دسرهای همراه با کیک از دسرهای محبوب به شمار میروند و همانطور که اشاره کردیم، بسیاری از دسرها با کیک تهیه میشوند. چند مورد از محبوبترین انواع دسر با کیک در دنیا عبارتاند از:
تیرامیسو با پایه کیک:
همانطور که میدانید تیرامیسو (Tiramisu) یکی از محبوبترین دسرهای دنیا میباشد. تیرامیسو در این محبوب و معروف میباشد که در لیست 50 دسر محبوب در دنیا که توسط مجله خبری CNN تهیه شده است قرار داده شده است. این دسر ایتالیایی معمولاً از لایههای بیسکوئیتهای لیدیفینگر (Lady Finger) تهیه میشود، اما یکی از انواع محبوب آن با پایه کیک تهیه میشود. این دسر بسیار خوشمزه و محبوب است.
مواد اولیه اصلی در تیرامیسو سنتی شامل بیسکوئیتهای لیدیفینگر، زرده تخممرغ، شکر، قهوه، ماسکارپونه و پودر کاکائو است. در این نوع خاص از تیرامیسو با کیک، به جای بیسکوئیت از کیکهای شکلاتی و اسفنجی و یا انواع کیکهای آماده استفاده میشود.
کیک تارت (Tart Cake):
کیک تارت یا تارت کیک یکی از دسرهای بسیار محبوب به شمار میرود. پایه این دسر معمولاً یک لایه نازک از کیک ساده اسفنجی است. این پایه ساده از کیک میتواند با عصاره انواع میوهها مانند پرتقال تهیه شده باشد تا به خودی خود طعم ساده و خوشمزهای ارائه کند.
قسمت بالایی این دسر از انواع میوهها پر میشود. میتوان میوههای فصلی و خاصی که طعمهای مشابهی دارند را بر روی آن قرار داد. همچنین بسیاری در کنار میوهها، خامه یا کرمها و سسهای تهیه شده از میوهها را بر روی قسمت بالایی کیک تارت میریزند. میتوان این دسر ساده را یکی از خوشمزهترین انواع دسر با کیک دانست.

پاناکوتا، دسر ایتالیایی دیگر همراه با کیک:
یکی دیگر از دسرهای محبوب ایتالیایی پاناکوتا (Panna Cotta) میباشد. ماده اصلی تهیه پاناکوتا ژلاتین است که با خامه و شکر همراه میشود. پاناکوتا یک دسر نرم و لطیف و ژلهای است که معمولاً با انواع میوهها و یا حتی کیکهای اسفنجی تهیه میشود. در برخی از انواع آن، پاناکوتا ژلهای را درون کیک اسفنجی میریزند که ترکیب بافت ژلهای و بافت نرم کیک یک دسر خوشمزه را ایجاد میکند. همچنین، پاناکوتا بدون ترکیب شدن با کیک و صرفاً در کنار انواع کیک سرو میشود.
خوشمزهترین انواع دسر با کیک، کیک پارافه:
پودر خامه زده شده، شکر قنادی و شیر سرد شده را در یک کاسه بریزید و با هم به سرعت مخلوط کنید. وقتی به غلظت کافی رسید، کمی پودر وانیل به آن اضافه کنید و هم بزنید. لیوانهای مخصوص (صرفاً چند لیوان شفاف و بلند) را آماده کنید و به صورت لایهای خامه آماده شده خود را همراه با کیک اسفنجی انتخاب شده اضافه کنید. به این دسر که به این راحتی تهیه میشود، کیک پارافه (Parfait Cake) میگویند. این دسر بسیار خوشمزه یک دسر فرانسوی است. پارافه در اوایل سال 1890 میلادی در فرانسه شکل گرفت و به صورت یک نوع کرم خاص یخزده که از تخممرغ، شکر و خامه تشکیل میشد، تهیه میشد. در زبان فرانسوی، این واژه به معنای “کامل” است. با گذشت زمان، پارافه به عنوان یک دسر لایهای که در یک لیوان شفاف سرو میشود، درآمده و محبوبیت بیشتری کسب کرده است.
ترافیل کیک:
رایفل (Trifle) یک دسر سنتی انگلیسی است که تاریخچهای طولانی دارد. ترایفل دسر لایهای دیگری همراه با کیک به شمار میرود که بسیار خوشمزه و محبوب است. لایههای این دسر معمولاً کیک، خامه، ژله، مربا و انواع میوهها را تشکیل میدهند. کیکهایی که در ترایفل استفاده میشوند معمولاً کیکهای شکلاتی یا اسفنجی ساده هستند که در کنار طعمهای متنوع دیگر لایهها بسیار لذیذ میشوند.
ترایفل و کیک پارافه فرانسوی بسیار شباهت دارند اما یک دسر نیستند. پارافه لایههایی از کیک و خامه زده شده یا بستنی است و در ظرفهای کوچک و تک نفره سرو میشود. این در حالی است که ترایفل ابعاد بسیار بزرگتری نسبت به پارافه دارد و لایههای مربا و ژله و انواع میوهها را به همراه لایههایی از کیک در خود جای داده است.
از انواع دسر با کیک، کیک پودینگ:
کیک پودینگ یکی از دسرهای خوشمزه و نرم است که به دلیل ترکیب منحصر به فردش از کیک و پودینگ، محبوبیت زیادی دارد. این دسر نرم و لطیف معمولاً با استفاده از موادی نظیر آرد، شکر، تخممرغ، کره و شیر تهیه میشود. در برخی از نسخهها، پودینگ به عنوان لایهای درون کیک یا به عنوان سس روی آن استفاده میشود. این دسر با طعمهای متنوعی مانند شکلات، وانیل، کارامل و میوههای مختلف تهیه میشود که هر کدام جذابیت خاص خود را دارند. کیک پودینگ نه تنها برای مهمانیها و جشنها مناسب است، بلکه میتواند به عنوان یک دسر روزمره نیز مورد استفاده قرار گیرد.
این چند دسر از انواع محبوب دسر هستند که کیکها نقش مؤثری در تهیه آنها ایفا میکنند. بسیار بدیهی است که کیک خود یک دسر کامل و محبوب به حساب میآید، اما انواع دسرها با کیک میتوانند طعم لذیذتری را به شما هدیه دهند.

دلیل محبویت انواع دسر با کیک
کیک به خودی خود یک دسر محبوب محسوب میشود. ترکیب یک دسر با دسری دیگر، یا ترکیب دسرهای مختلف، طعمهای متفاوت و دلپذیری را ایجاد میکند. به عنوان مثال، “کیک بستنی” یکی از این ترکیبات است. همانطور که از نام آن پیداست، این دسر ترکیبی از کیک و بستنی است که هر دو به عنوان دسرهای کاملی شناخته میشوند. ترکیب بافت نرم کیک و شیرینی و تازگی بستنی، طعم دلپذیری را ایجاد میکند که این دسر را به یکی از محبوبترین گزینهها در میان مردم بدل کرده است.
از دلایل محبوبیت انواع دسر با کیک و ترکیب دسرها با کیک میتوان به ایجاد ارتباط میان طعمها اشاره کرد. برای مثال، ترکیب کیک شکلاتی با بستنی شکلاتی هماهنگی خوشمزهای را به وجود میآورد. این ترکیبات میتوانند حتی دو طعم متفاوت را در کنار هم قرار دهند، مانند ترکیب ژله آلبالو با کیک و خامه در یک ترایفل.
دلایل دیگری که کیک را به یک گزینه مناسب برای حضور در سایر دسرها تبدیل کرده است، شامل سادگی در تزئین و تغییر کیک میباشد. کیکها به دلیل سطح وسیع و نرمشان، به راحتی قابل تزئین هستند. از خامه و شکلات گرفته تا میوه و حتی گلهای خوراکی، تزئینات متنوعی میتوانند بر روی کیکها اعمال شوند که دسرها را جذابتر میکند.
وجود انواع مختلف کیک از لحاظ طعم و ظاهر و همچنین قابلیت شخصیسازی بالای این خوراکی نیز یکی دیگر از دلایل حضور آن در بسیاری از انواع دسرهاست. وارد کردن کیکها به ترکیبات دسرها امری بسیار راحت است و همین راحتی نیز یکی دیگر از دلایل محبوبیت انواع دسر با کیک به حساب میآید.
کیکها به راحتی تهیه میشوند و میتوان آنها را با انواع خوراکیها و دسرهای دیگر میل کرد، که این امر حاکی از محبوبیت انواع دسر با کیک است.

استفاده از کیکهای صحبتی در دسرها
کیکهای صبحانه دسرها و میانوعدههای کاملی هستند. مانند هر کیک دیگری، کیکهای تازه و خوشمزه صبحانه را نیز میتوان در تهیه انواع دسر با کیک به کار برد. کیکهای صبحانه با بافت نرم و تازه و طعم دلپذیر خود به راحتی میتوانند با طعمهای مختلف ترکیب شوند و در تهیه یک دسر دلپذیر نقش مهمی ایفا کنند.
جهت تهیه کیکهای خوشمزه صبحانه، به این بخش مراجعه فرمایید.